Politika zasebnosti - FACTCOOL

Politika zasebnosti

PRAVILNIK O ZASEBNOSTI

Začetek veljavnosti: 24.5.2018

 


     1        UVODNE DOLOČBE

 1.1        Družba FC ecom, s.r.o. (Sedež: Veľkomoravská 2867, Trenčín 911 05, Slovaška, IČO: 51 750 155, (»FACTCOOL« ali »mi«) je zavezana k varovanju osebnih podatkov svojih strank v skladu z veljavno zakonodajo za varstvo podatkov. Ta pravilnik o zasebnosti opisuje, kako zbiramo, obdelujemo in varujemo osebne podatke naših strank med njihovimi obiski našega spletnega mesta in/ali ko kupujejo naše blago.

 1.2        Pomen besed z veliko začetnico, ki niso opredeljene v tem pravilniku o zasebnosti, je enak pomenu teh besed, opisanih v splošnih pogojih.



     2        VAŠI PODATKI, KI JIH LAHKO ZBIRAMO

 2.1        Zbiramo in obdelujemo lahko naslednje podatke:

a)        Osebni podatki, ki jih posredujete z vnosom v obrazce na spletnem mestu. To vključuje podatke, posredovane ob registraciji na spletnem mestu ali ob oddaji naročila preko spletnega mesta. Za vaše osebne podatke lahko zaprosimo tudi, ko nam pošiljate poročilo o težavi s spletnim mestom.

b)       Če z nami stopite v stik, lahko hranimo zapis te korespondence.

c)        Če nas pokličete po telefonu, lahko hranimo posnetke klica za namene usposabljanja.

d)       Lahko vas tudi zaprosimo, da izpolnite ankete, ki jih uporabljamo v raziskovalne namene, vendar vam nanje ni treba odgovoriti.

e)        Podrobnosti transakcij, ki jih opravite preko spletne strani, in podrobnosti izpolnitve vaših naročil.

f)        Podrobnosti o vaših obiskih spletnega mesta, ki vključujejo, vendar niso omejene na podatke o prometu, podatke o lokaciji, spletne dnevnike in druge komunikacijske podatke.



     3        NAMEN OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV

 3.1        Vaše podatke uporabljamo na naslednje načine:

a)        Za registracijo in dostop do vašega računa, za plačilo blaga, ki ste ga naročili, in za dostavo blaga, ki ste ga naročili.

b)       Da zagotovimo, da so vsebine spletnega mesta predstavljene na način, ki je najbolj učinkovit za vas in za vaš računalnik.

c)        Da vam zagotavljamo informacije o blagu, ki ste jih zahtevali od nas ali za katere menimo, da bi vas lahko zanimale, in pri katerih ste soglašali, da vas smemo v te namene kontaktirati.

d)       Za izpolnjevanje naših obveznosti po kateri koli pogodbi, sklenjeni med nami in vami, vključno z dostavo blaga preko tretje osebe in obdelavo plačil preko tretje osebe.

e)        Da vam omogočimo sodelovanje v interaktivnih funkcijah našega spletnega mesta, če ste se za to odločili.

f)        Da vas obveščamo o spremembah na spletnem mestu.



     4        NASLOVI IP IN PIŠKOTKI

 4.1        Za analiziranje vaših obiskov našega spletnega mesta tudi zbiramo piškotke (datoteke, ki so shranjene lokalno na vaši napravi). S tem, ko omogočite piškotke v svojem brskalniku, tudi soglašate, da smemo zbirati piškotke za ta namen. Uporabljamo naslednje tipe piškotkov: (i) osnovni piškotki, ki so bistvenega pomena za zagotavljanje dostopa do našega spletnega mesta; (ii) funkcionalni piškotki, ki so nepogrešljivi za pravilno delovanje našega spletnega mesta (če so ti piškotki onemogočeni, naše spletno mesto morda ne bo pravilno delovalo); (iii) izvedbeni piškotki, ki vas ne identificirajo kot posameznika (dokler v katerega od naših obrazcev ne vnesete svojih podatkov, s katerimi vas je mogoče identificirati), temveč nam pomagajo prilagoditi vaše vsebine v skladu z vašimi dejanji na našem spletnem mestu; in (iv) ciljni/oglaševalni piškotki, ki omogočajo, da so oglasi na našem spletnem mestu bolje povezani z interesi obiskovalcev našega spletnega mesta.

 4.2        Prav tako uporabljamo tudi storitve Google Analytics, Exponea in podobne storitve, ki zbirajo piškotke tretjih oseb (»analitika tretjih oseb«). Informacije o vaši uporabi spletnega mesta (vključno z vašim naslovom IP), ki jih ustvarjajo piškotki, se lahko pošiljajo in shranjujejo s strani analitik tretjih oseb na strežnikih v Združenih državah Amerike. Analitika tretjih oseb bo te informacije uporabljala za ocenjevanje vaše rabe spletnega mesta, sestavljanje poročil o aktivnosti na spletnem mestu za upravljavce spletnih mest in zagotavljanje drugih storitev, povezanih z aktivnostmi na spletnem mestu in uporabo interneta. Analitika tretjih oseb lahko te informacije tudi posreduje tretjim osebam, kjer to zahteva zakonodaja ali kjer takšne tretje osebe obdelujejo informacije po naročilu analitike tretjih oseb. Analitika tretjih oseb ne bo povezovala vašega naslova IP ali drugih piškotkov s katerimi koli drugimi podatki. Uporabo piškotkov lahko zavrnete tako, da izberete ustrezne nastavitve v svojem brskalniku, vendar pomnite, da spletno mesto v tem primeru za vas morda ne bo delovalo brezhibno. Z uporabo našega spletnega mesta soglašate z obdelavo vaših podatkov s strani analitike tretjih oseb na zgoraj opisani način in za zgoraj opisane namene. Glejte dodatne pravilnike Google na naslovu: http://www.google.com/intl/en/policies/technologies/ads/. 

 4.3        Zbiranje piškotkov lahko zaustavite tako, da ponovno zaženete brskalnik; toda če izklopite piškotke, bo delovanje naše platforme morda omejeno (t.j. kar zadeva osnovne piškotke, morda ne boste mogli dostopati do našega spletnega mesta).

 4.4        Naše spletno mesto in komunikacije, ustvarjene z uporabo spletnega mesta in/ali z nakupom blaga, na primer promocijska elektronska sporočila, lahko vsebujejo elektronske slike, imenovane »spletni svetilniki«. Spletni svetilniki običajno delujejo v kombinaciji s piškotki in morda jih bomo uporabljali na isti način kot uporabljamo piškotke (glejte zgoraj).



     5        NEPOSREDNO TRŽENJE

 5.1        Soglašate, da smemo uporabiti vaše elektronske kontaktne podatke, ki jih je mogoče izpeljati iz vaše pretekle uporabe spletnega mesta, ali da dovolimo izbranim tretjim strankam uporabo teh podatkov z namenom, da vas kontaktiramo(-jo) preko elektronskih sredstev (elektronska pošta, SMS) z informacijami o blagu in storitvah. Svoje soglasje za uporabo trženjskih komunikacij lahko prekličete tako, da onemogočite to funkcijo s klikom povezave za odjavo, ki je na voljo v vsakem elektronskem sporočilu, ki ga prejmete.



     6        DELJENJE PODATKOV

 6.1        S klikom gumba »Strinjam se«, s katerim zaključite postopek registracije na našem spletnem mestu, ali z oddajo naročila za blago družbi FACTCOOL, nam dajete izrecno soglasje, da smemo deliti vaše podatke s tretjimi osebami, na primer (i) s katerim koli članom naše skupine, kar pomeni naše podružnice, našo holdinško družbo in njene podružnice; (ii) s ponudniki gostovanja; (iii) z oglaševalskimi partnerji; (iv) in s partnerji, ki nam zagotavljajo storitve za izpolnjevanje naših pogodbenih obveznosti, na primer dostavne službe in ponudniki plačilnih storitev; te tretje osebe bodo nato delovale kot obdelovalci vaših podatkov (»obdelovalci«). Vsi takšni obdelovalci bodo navedeni na našem spletnem mestu, vi pa se strinjate, da bodo obdelovalci prejemali, zbirali, distribuirali, beležili, organizirali, prilagajali ali spreminjali, pridobivali, konzultirali, usklajevali, kombinirali, prenašali, uporabljali, shranjevali, blokirali, uničevali in upravljali čezmejni prenos osebnih podatkov.

 6.2        Vaše podatke lahko delimo v naslednjih primerih:

a)        Če prodamo ali kupimo kakršen koli posel ali poslovna sredstva; v tem primeru lahko vaše podatke razkrijemo bodočemu prodajalcu ali kupcu tega posla ali poslovnih sredstev.

b)       Če družbo FACTCOOL ali bistven del njenega premoženja kupi tretja oseba; v tem primeru bodo osebni podatki, ki jih o svojih strankah hrani družba, predstavljali enega od prenesenih delov premoženja.

c)        Če smo dolžni razkriti ali deliti vaše osebne podatke, da bi s tem zadostili določenim zakonskim zahtevam ali da bi uporabili ali uveljavljali svoje Pogoje in druge dogovore; ali da bi zaščitili pravice, lastnino ali varnost družbe FACTCOOL, naših strank ali drugih oseb. To vključuje izmenjavo podatkov z drugimi podjetji in organizacijami za zaščito pred goljufijami in zmanjševanje kreditnega tveganja.

d)       Če veljavni zakonski predpisi izrecno dovoljujejo razkritje osebnih podatkov. 


     7        SHRANJEVANJE PODATKOV

 7.1        Soglašate, da se lahko vsi od vas zbrani podatki prenašajo na naslov, ki je zunaj Evropskega gospodarskega prostora (»EGS«), in se tam tudi shranjujejo. Podatke lahko obdeluje tudi osebje, ki dela zunaj EGS za nas ali za katerega od naših dobaviteljev. To osebje je lahko med drugim vključeno v odpremljanje vašega naročila, obdelovanje vaših plačilnih podatkov in zagotavljanje podpornih storitev. S posredovanjem svojih osebnih podatkov soglašate s tem prenašanjem, shranjevanjem ali obdelavo. Sprejeli bomo vse razumne ukrepe, da zagotovimo, da se z vašimi podatki ravna na varen način in v skladu s tem pravilnikom o zasebnosti.



     8        VARNOST

 8.1        Zavezani smo k temu, da se vaši podatki shranjujejo na varen način. Zato smo uvedli fizične, tehnične in organizacijske ukrepe in načrte za zaščito in varovanje podatkov, ki smo jih zbrali od vas (vendar pa vas ti ukrepi in načrti ne odvezujejo od tega, da morate sprejeti ustrezne korake za varovanje vaših podatkov, predvsem kar zadeva prenos podatkov). Namen je preprečiti nepooblaščeno ali nezakonito obdelovanje vaših osebnih podatkov ali slučajno, nepooblaščeno ali nezakonito uporabo, dostop, prenos, obdelavo, kopiranje, posredovanje, spremembo, izgubo ali poškodovanje vaših podatkov. Kljub vsem ukrepom za izpolnjevanje določb veljavnih zakonskih predpisov ni mogoče zagotoviti varnosti vaših podatkov, če se ti podatki prenašajo ali posredujejo na nezavarovan način.

 8.2        Če smo vam dodelili (ali če ste si sami izbrali) geslo, ki vam omogoča dostop do določenih delov spletnega mesta, ste odgovorni, da to geslo ohranjate zaupno. Prosimo, da tega gesla ne delite z nikomer.

 8.3        Prenos informacij po internetu žal ni povsem varen. Čeprav si prizadevamo varovati vaše podatke, pa ne moremo zagotavljati varnosti vaših podatkov, ki jih posredujete spletnemu mestu; vsakršno pošiljanje podatkov poteka na vašo lastno odgovornost. Ko smo podatke prejeli, bomo uporabljali stroge postopke in varnostne ukrepe, da bi preprečili nepooblaščen dostop.



     9        VAŠE PRAVICE

 9.1        Ko ste prijavljeni v svoj račun FACTCOOL, lahko urejate ali izbrišete vse podatke, ki ste jih razkrili (razen podatkov plačnika računa, ki jih zaradi računovodskih razlogov ni mogoče urejati). Povsem lahko prekličete svojo registracijo, zahtevate spremembo vaših podatkov ali prekličete soglasje za prejemanje katerih koli trženjskih komunikacij z naše strani ali s strani tretjih oseb, tako da pošljete elektronsko pošto na naslov podpora@factcool.com.

 9.2        Imate pravico, da od nas zahtevate, da vaših osebnih podatkov ne obdelujemo za namene trženja. Običajno vas bomo obvestili (preden bomo zbrali vaše podatke), če nameravamo uporabljati vaše podatke za kakršne koli tovrstne namene ali če nameravamo vaše podatke za tovrstne namene razkriti kateri koli tretji osebi. Svojo pravico do tega, da preprečite takšno obdelavo, lahko uveljavljate tako, da odkljukate ustrezna polja na obrazcih, ki jih uporabljamo za zbiranje vaših podatkov. To pravico lahko kadarkoli uveljavljate tudi tako, da pošljete elektronsko pošto na naslov podpora@factcool.com.

 9.3        Imate pravico dostopati do podatkov, ki jih imamo shranjene o vas. Svojo pravico do dostopa lahko uveljavljate v skladu z veljavnimi zakoni. Vendar pa lahko, kadar so zahteve očitno neutemeljene ali pretirane, zlasti ker se ponavljajo:

a)        zaračunamo razumno pristojbino glede na upravne stroške za izvajanje zahtevanih dejanj; ali

b)       zavrnemo ukrepanje v zvezi z zahtevo.

 9.4        Če menite, da so bili vaši podatki obdelani nezakonito, nas kontaktirajte na naslovu podpora@factcool.com in uvedli bomo korake za rešitev težave. Imate pravico do vložitve pritožbe pri pristojnem nadzornem organu, v Sloveniji je to pisarna Informacijskega pooblaščenca.

 9.5        Spletno mesto lahko občasno vsebuje povezave na in do spletnih mest naših partnerskih mrež, oglaševalcev in podružnic. Če sledite povezavi na katero koli od teh spletnih mest, upoštevajte, da imajo ta spletna mesta svoje lastne pravilnike o zasebnosti in da ne sprejemamo nobene odgovornosti za te pravilnike. Preberite te pravilnike, preden tem spletnim mestom posredujete kakršne koli osebne podatke.

 9.6        Informacije o vas obdelujemo v skladu s tem 7. členom Pogojev. Z uporabo spletnega mesta in/ali z vstopom v pogodbeno razmerje soglašate s takšno obdelavo in zagotavljate, da so vsi podatki, ki ste jih posredovali, točni.

f
Izdelek je dodan v košarico